2017. április 18-án elindult a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram második évfolyama.

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramba a Miniszterelnökség felhívására 227 jelentkező adta be pályázatát, akik közül - egy komplex kiválasztási folyamat eredményeképpen – félszáz, 35 év alatti diplomás fiatal kapott lehetőséget arra, hogy fővárosi (kerületi) és megyei (járási) kormányhivatalokban szerezzen munkatapasztalatot.

A szakmai gyakorlat 12 hónapja alatt a legkülönfélébb végzettségű, ám a közigazgatás világára nyitott, érdeklődő ösztöndíjas végezhet érdemi szakmai munkát, kölcsönös megfelelés esetén pedig továbbfoglalkoztatásukra is sor kerülhet.

A programhoz jó ajánlólevél, hogy a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram első évfolyamát sikerrel teljesítő ösztöndíjasok közül ma 42 fő valamelyik fővárosi (kerületi) vagy megyei (járási) kormányhivatal állami tisztviselője.

Már a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram is megjelent a legnagyobb közösségi portálon.  Friss információért böngésszék a https://www.facebook.com/teruletikozigazgatasiosztondijprogram/ vagy a www.tko.kormany.hu weboldalt.