Főoldal

Tisztelt Érdeklődő!

A 2018. évi Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramra a jelentkezési időszak lezárult.


A program menetével kapcsolatos részletekről tájékozódni a TKÖ Működési Szabályzatából, illetve a GY.I.K.-ból tudnak.

A legfontosabb tudnivalók a jelentkezők számára

A program célja

A program célja a megfelelő utánpótlás biztosítása a területi közigazgatás kormánytisztviselői állományának vonatkozásában, hogy a szakmailag felkészült, a közigazgatás iránt elkötelezett, megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező fiatal szakembergárda megtalálja helyét a közigazgatás szerteágazó feladatrendszerében.
A tapasztalatok alapján, szeretnénk egy olyan ösztöndíjprogramot kialakítani, amely igazodva a területi közigazgatás specifikumaihoz releváns alternatívát tud nyújtani hazánk diplomás vidéki fiataljainak elhelyezkedési problémáit illetően.

A Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama 12 hónap, amelyet a fővárosi vagy egy megyei kormányhivatalnál töltenek el. A Program teljes időtartama alatt a résztvevők szakmai fejlődését színvonalas képzések, valamint mentorok segítik, akik a kormányhivatalok többéves tapasztalattal rendelkező munkatársai.

A gyakorlati helyeket a Miniszterelnökség ajánlja fel az ösztöndíjasok érdeklődésével, a kiválasztási folyamat eredményével és a befogadó intézmények igényeivel összhangban.

A Program végén a befogadó intézmények a legkiválóbb ösztöndíjasoknak állami tisztviselői állást ajánlhatnak fel.

Menü

Navigáció